A TÜKÖR

A TÜKÖR

„Amit másban látok és zavar engem, azzal nekem van dolgom.” – szoktam hallani ezt a bölcsességet.

Próbáltam átgondolni mik azok a jelenségek, tulajdonságok, amik valaha zavartak vagy még mindig zavarnak engem másokban.

Az egyik ilyen az okoskodás. Amikor olyan emberrel találkoztam egy közösségben, aki azzal akart kitűnni, hogy mindenbe beleszólt, mindenhez hozzáfűzte az ezer helyen tanult, olvasott magasröptű gondolatait, akkor ez engem irritált. Aztán rájöttem, hogy én is ilyen vagyok.

Egy másik dolog, ami sokszor zavart az a nagyképűség. Amikor olyan ember került a látókörömbe, aki minden jelentéktelen kis dolgot felnagyított az életében és büszkén vonultatta fel a környezetében, mintha csak azt nyilvánította volna ki: Tessék! Lássátok hát meg, hogy milyen szuper dolgot hajtottam végre ismét! Milyen zseniális vagyok! Csodáljatok hát! –, akkor ez engem irritált. Aztán rájöttem, hogy én is ilyen vagyok.

Szintén sokáig zavart a képmutatás is. Amikor olyan emberrel találkoztam, aki azt a képet mutatta magáról, hogy milyen tökéletes az élete, csodálatos a családja, sikeres a munkájában, közben önfeláldozóan küzd az emberiségért és mindeközben még arra is van ereje, hogy mindig úgy nézzen ki, mintha egy divatmagazin címlapjáról lépett volna ki, akkor ez engem irritált. Aztán rájöttem, hogy én is ilyen vagyok.

Továbbá a felsőbbrendűség is sokáig zavart. Amikor olyan emberrel találkoztam, aki előadta, hogy kemény munkával magas szintű önismeretre tett szert és jószándékúan osztogatta a kiválóbbnál kiválóbb tanácsait, hogy segítse az önerejükből felemelkedni nyilvánvalóan képtelen embereket abban, hogy a nyomdokaiba léphessenek, akkor ez engem irritált. Aztán rájöttem, hogy én is ilyen vagyok.

Legújabban pedig az zavar, ha minden áron meg akarnak győzni valamiről. Amikor olyan emberrel találkozom, aki szentül meg van győződve a saját igazáról és szinte küldetésének érzi, hogy minden áron meggyőzzön arról, amit ő helyesnek vagy igaznak gondol, akkor ez még mindig irritál engem. Talán ideje lenne észrevennem, hogy én is ilyen vagyok.

Persze olyan is van, hogy egy másik ember viselkedése vagy tulajdonságai nem azért zavarnak, mert egy olyan énrészemre mutatnak rá, ami bennem is aktív még. Van, amikor pont azért zavarnak valakinek a megnyilvánulásai, mert valami olyan dolgot képes könnyedén megtenni, amit én nem tudok megengedni magamnak. De ez már egy másik lista lenne.

 

White Iris Self & Life Transformation Facebook

#whiteiristransformation