NEVETSÉGESSÉ VÁLNI ÖNMAGUNK ELŐTT

NEVETSÉGESSÉ VÁLNI ÖNMAGUNK ELŐTT

Az elmúlt években nagyon sok változás és átalakulás volt az életemben. Újra és újra abban a helyzetben találom magam, hogy olyan identitásaimat kell kívülről meglátnom, amelyekkel korábbi életszakaszaimban teljes azonosulásban éltem. Nagyon valamilyennek hittem magam és ez a valamilyenség az egész életemet áthatotta.

Nemrégiben újra szembe kellett néznem egy ilyen valamilyenséggel. Magam is meglepődtem mennyi indulat, düh és harag áramlott át bennem, amikor rá kellett néznem erre a valamilyenségre és rá kellett döbbennem, hogy én tényleg ilyen vagyok. Még mindig. De már nem szeretnék ilyen lenni.

Arra kellett rálátnom, hogy én mindig szépnek, okosnak és sikeresnek mutatom magam és elvárom, hogy ezért csodáljanak. Pedig igazából csak azt szeretném, ha szeretnének. Mert még mindig kívülről várom a visszaigazolást. De nem szeretet, hanem csodálat formájában.

De persze ezzel mégsem csodálatot, pláne nem szeretetet ébresztek az emberekben, hanem sokszor inkább ellenszenvet és visszautasítást. És mégis, pont azért kell, hogy kiváltsam másokban ezeket az érzéseket önmagam iránt, mert még mindig én utasítom el saját magam. Még mindig én nem tudom igazán szeretni önmagam.

Igen, azt is tudom honnan fakad ez az önutálat. És mindent elkövettem, hogy elnyomjam magamban azokat az indulatokat, dühöt és haragot, amiből ez fakad. Minden áron meg akartam bocsátani érte. De csak észből jött a megbocsátás, nem szívből.

És most jó volt mégis indulatosnak, dühösnek és haragosnak éreznem magam. Még akkor is, ha ez még mindig önmagam ellen irányul. Mert, amikor elszálltak ezek az intenzív érzések, egy időre ugyan eléggé padlón éreztem magam. De most mégis könnyebb, felszabadultabb, örömtelibb vagyok.

Mert igen. Lehet, hogy még mindig az a nő vagyok, aki okosnak, szépnek és sikeresnek képzeli magát. De legalább már tudok mosolyogni ezen az önmagamon. És talán egyszer már csak nevetni fogok rajta. Sőt, talán egyszer majd csak szeretettel gondolok erre az önmagamra. Mint mindegyikre, amely valaha voltam és amely valaha lenni fogok.

White Iris Self & Life Transformation Facebook

#whiteiristransformation